Krijgen inwoners Zeewolde het voor de kiezen?

Krijgen inwoners Zeewolde het voor de kiezen?

Dinsdagavond 25 juni jl. werd in de commissievergadering in Ermelo het nieuwe bestemmingsplan voor Strand Horst besproken. Zoals wellicht bekend heeft het plan een aantal nadelige gevolgen voor Zeewoldenaren, met name voor de inwoners van centrum en zuid. Naast het onwenselijke ruimtelijke aspect van het geplande massieve, tot 60 meter hoge hotel gebouw en enorme evenementenhal is geluid de grootste bedreiging. Met de laatste voorgestelde aanpassing van het bestemmingsplan wordt het voor elk van de drie ondernemers op Strand Horst toegestaan om 26 dagen in de zomer buiten evenementen te organiseren waarbij elektrisch versterkt geluid van 120 dB wordt toegestaan; wat een geluidsequivalent heeft van een startend vliegtuig op 70 meter afstand.

Op persoonlijke titel had Leefbaar Zeewolde raadslid Evert Ekker de gemeenteraad van Ermelo op zondag 23 juni uitgenodigd om de situatie vanaf Zeewoldense zijde te komen aanschouwen. Helaas werd daar geen gebruik van gemaakt. Ekker heeft dinsdagavond bij de commissievergadering in Ermelo ingesproken, waar nog 4 andere mensen hun zienswijze hebben gegeven.

Na afloop constateerde Evert Ekker: “Door de insprekers werden de bedreigingen van het plan goed naar voren gebracht. De gemeenteraad Ermelo lijkt zich er nog niet erg van bewust dat het bruisende Strand Horst boulevard van Ermelo behoorlijke negatieve gevolgen gaat geven voor de inwoners aan de overkant. Juist in de zomer als veel mensen in Zeewolde buiten zijn, in de tuin zitten en dan door het geluid naar binnen gejaagd zullen worden”.

Bij de raadsvergadering in Zeewolde op donderdag 27 juni is opnieuw over Strand Horst gesproken waarna door Leefbaar Zeewolde de motie “Goede Buren” werd ingebracht. In de motie wordt het college opgeroepen om de zorgen van Zeewolde over te brengen en pro-forma tegen het bestemmingsplan in beroep te gaan. De motie is met ruime meerderheid aangenomen. Op 4 juli zal de gemeenteraad van Ermelo definitief over de plannen gaan besluiten.

Bent u ook bezorgd over het geluid van de buitenevenementen op Strand Horst, dan kunt u aan de gemeenteraad van Ermelo natuurlijk vragen om rekening te houden met de buurgemeente en haar inwoners. Bel of stuur nog deze week een email, briefje of social media berichtje naar de gemeenteraad van Ermelo (details staan op internet) met aanhef “Goede Buren” en een positieve aanvulling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde; Ben Sonneveld 06-16782007 of email: [email protected]

Lees hier de uitnodigingsbrief aan de gemeenteraad:
Uitnodigingsbrief_gemeenteraad_Ermelo_17_juni_2019

5 minuten tekstversie voor het inspreken in de commissievergadering :
Projectplan_Strand_Horst_V_5_min

Lees hier de motie “Goede Buren” :
Motie_Goede_Buren_27_juni_2019