Zegt het voort: ‘Eerste plogging event in Zeewolde op 28 september’

Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ organiseert Leefbaar Zeewolde op zaterdag 28 september het eerste plogging event in ons dorp. Plogging, een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ combineert hardlopen met het verzamelen van zwerfafval in een meegenomen vuilniszak.

Zwerfafval is Nederlands grootste ergernis bleek uit een onderzoek van 1,9 miljoen klachten die in 2015 bij de Nederlandse gemeenten binnenkwamen. ‘We proberen met deze actie mensen enthousiast te krijgen om tijdens het hardlopen het zwerfafval mee te nemen uit de wijken en de bossen rondom onze kern’, aldus Ben Sonneveld medeorganisator van het evenement. Uiteraard kan men ook wandelend zogenaamd ‘trash walking’ het zwerfafval opruimen. Vuil dat niet vervoerbaar is kan overigens ook via de app BuitenBeter aangegeven worden.

Deelnemers kunnen zich op zaterdag 28 september van 10.00 tot 13.00 uur aanmelden bij de stand van de lokale partij, geplaatst bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels. Deelnemers ontvangen een hesje, handschoenen en een vuilniszak om het vuil te verzamelen. Bij het inleveren van het verzamelde vuil is een ludiek petit fourtje de beloning. Diegene die het leukste selfie inlevert zal worden beloond met de eerste ‘ploggingprijs’.