Leefbaarheids monitor 2021
Download hieronder het rapport:
Definitieve publieksversie Leefbaarheidsmonitor 2021 COMNOW_
Dit is de publieksversie van de ‘Leefbaarheidsmonitor Zeewolde 2021’. De leefbaarheidsmonitor is een onderzoek dat is uitgevoerd door zes communicatiestudenten van de hogeschool Windesheim in Zwolle. Het rapport is geschreven in de periode september 2021 tot en met december 2021.
Het doel van de leefbaarheidsmonitor is inzicht te krijgen in de leefbaarheid van Zeewolde en wordt eens in de vier jaar uitgevoerd. Dit is de zevende keer dat een Leefbaarheidsonderzoek in Zeewolde heeft plaatsgevonden. In totaal zijn er 311 inwoners van Zeewolde geënquêteerd. Dit geeft een betrouwbaarheid van ruim 95%, met een foutmarge van 5%. Deze enquête heeft te maken met het leven, wonen, de voorzieningen en het gemeentebeleid in Zeewolde.
De andere voorgaande onderzoeken zijn terug te vinden en te downloaden onderaan deze pagina.
Hoofdvraag
‘’Hoe denkt de bevolking van Zeewolde over het wonen, leven, de voorzieningen en de gemeente in Zeewolde en hoe verschillen deze resultaten met 2017?’’
Om hier antwoord op te geven is aan de hand van een enquête aan de respondenten gevraagd naar hun mening. In de enquête werd per onderdeel ook een totaaloordeel gevraagd in de vorm van een cijfer. De rapportcijfers die door de ondervraagden zijn gegeven, zijn samengevoegd in een staafdiagram en geven het gemiddelde rapportcijfer weer over de verschillende aspecten in Zeewolde. Ook staan de resultaten van 2017 verwerkt in het diagram, dit om een goed beeld te geven van de veranderingen ten opzichte van het vorige onderzoek.
Aanbevelingen
De onderzoekers geven in de Leefbaarheidsmonitor op pagina 4 twee aanbevelingen aan:
1. Start een onderzoek naar ‘veiligheid’ om met name het onveilige gevoel in de avond te verbeteren.
2. Parkeermogelijkheden en verkeersituatie scoren lager. en er zijn niet voldoende elektrische oplaadpunten. Het zou goed zijn om hier onderzoek aan te wijden.