Provincie Flevoland bedankt Leefbaar Zeewolde voor OV-Zwartboek

Provincie Flevoland bedankt Leefbaar Zeewolde in een brief voor de tussenrapportage van het OV Zwartboek. Provincie Flevoland, die verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in ons dorp, beschouwd het rapport als een nuttige bijdrage die provinciale beleidsmakers van ‘waardevolle’ informatie voorziet.

De invoering van de controversiële busdiensten en –routes door Connexxion in Zeewolde heeft het nodige stof doen opwaaien. Dit was een goede reden voor Leefbaar Zeewolde om het digitaal OV-Zwartboek in december 2012 opnieuw te activeren en gedupeerde busreizigers een kans te geven om hun beklag te doen. Meer dan zestig registraties werden genoteerd en in een tussenrapportage geanalyseerd.

OVZB_Tussenrapportage_2013

Brief_Provincie_4_april

Concreet geeft de provincie aan dat naar aanleiding van de klachten er vertrektijden van de bus betere worden afgestemd op de treintijden. Details van de aanpassingen zijn ook op de website van Leefbaar Zeewolde te vinden.

Raadsleden en ontwerpers Rob Tulleken en Ben Sonneveld van Leefbaar Zeewolde zijn tevreden. Tulleken, ‘Het is goed dat er geluisterd wordt naar de reizigers. We zijn nog niet klaar en zullen blijven werken aan een verbetering van het OV.’ Sonneveld, ‘We willen iedereen bedanken voor hun bijdrages aan het OV Zwartboek. De brief van de provincie toont aan dat er echt iets mee gebeurd’.

Het OV-Zwartboek gaat door met de registraties en is te vinden op http://www.ov-zwartboek-zeewolde.nl

Informatie:  Ben Sonneveld 06-16782007,
Rob Tulleken 036-5222463