Jonge raadsleden nemen initiatief voor jeugd- en  jongerenlintje

Tijdens het beraad van donderdag 16 juni is door raadslid Samantha de Vries de motie jeugd- en jongerenlintjes aangekondigd. Daarmee wil zij samen met andere raadsleden jeugd en jongeren die iets bijzonders doen voor Zeewolde in het zonnetje zetten. Het is traditie dat de burgemeester op de laatste werkdag voor koningsdag een koninklijke onderscheiding uitreikt aan Zeewoldenaren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving.

Femke van Wijk: “Zo’n lintje is echter bedoeld voor mensen die zich langdurig inzetten voor de samenleving. Daar komen jongeren niet echt voor in aanmerking.” “Wij zien hoeveel jongeren zich al ontzettend inzetten voor Zeewolde, in de sport, in kerken en verenigingen, voor andere jongeren of juist voor ouderen. Met dit initiatief worden dus ook Zeewoldenaren tot 21 jaar bedankt voor hun bijzondere bijdrage aan het dorp.”, vertelt Samantha verder. Het jeugd- en jongerenlintje zal volgens de motie worden uitgereikt door de burgemeester aan jonge Zeewoldenaren die bijvoorbeeld met een mooie actie geld hebben opgehaald voor het goede doel of die hun best doen om hun vereniging te helpen.

Jongeren goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad

Op Tweede Pinksterdag kwamen de vijf jongste raadsleden van Zeewolde voor het eerst bijeen om ideeën uit te wisselen. Nu de jongeren van Zeewolde zo goed vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad is het zaak om die stem ook te laten horen. “Wij willen laten weten wat er speelt bij de jonge Zeewoldenaren. Daarom gaan wij elkaar de komende jaren vaak opzoeken om plannen te maken en uit te werken.”, aldus Samee Sabur. “Deze motie is daar het eerste resultaat van.”

De jonge raadsleden, Tom Zonneveld en Samantha de Vries (Leefbaar Zeewolde), Femke van Wijk (ChristenUnie), Martijn Wortman (VVD) en Samee Sabur (D66) willen de jongeren laten zien dat je daadwerkelijk iets kunt betekenen voor je dorp, en dat je iets kunt veranderen als je dat wilt. De motie wordt daarnaast ook ondertekend door Actief Zeewolde en het CDA.
In de gemeenteraad op 27 juni a.s. zal de motie worden bekrachtigd.

 

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

0 + 1 = ?