Inwoners willen zwemmen bij het Lanterstrand

Tom Zonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde, heeft tijdens de jaarlijkse Algemene Beschouwingen van de Gemeenteraad, aflopen donderdag, aandacht gevraagd voor het ‘stroperige’ verloop van het project Lanterstrand.

Inwoners kunnen volgens Zonneveld weliswaar hun handdoek neerleggen op het zand, maar een duik in het Wolderwijd kan zorgen voor problemen. Na diverse metingen is namelijk aangetoond dat het water besmet is met de E-coli bacterie (poepbacterie). Zwemmen wordt daarom sterk afgeraden.
Hoewel de gemeente bezig is met een oplossing om de doorwatering van de ‘lagune’ door middel van een waterpomp te verbeteren, zal het weer een paar maanden duren voordat dit probleem afdoende is opgelost. 

Ongeduldig

Volgens Zonneveld is het teleurstellend dat de inwoners ook dit jaar geen zwemplezier kunnen beleven op het mooi aangelegde Lanterstrand. Inwoners worden ongeduldig, temeer omdat het Lanterstrand al in 2017 is aangelegd en het zes jaar later nog steeds niet als officiële zwemlocatie kan worden aangemerkt.

Zonneveld sluit af met een dringende oproep aan de gemeente om er volgende zomer voor te zorgen dat het strand en de zwemlocatie zonder hindernissen open is voor de inwoners. Desnoods met onorthodoxere maatregelen dan het plaatsten van een waterpomp. 

Leefbaar Zeewolde houdt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten!

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

0 + 4 = ?