LA: Voordelen wegen niet op tegen de nadelen

In de gemeenteraad vergadering van 24 februari jl. zijn Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie teruggekomen op de beantwoording van de Art 36 vragen over Lelystad Airport. 

Op de vraag waaraan het publiek geld is besteed antwoordde de wethouder dat dit voornamelijk organisatorische kosten zijn om met de vijf gemeenten gezamenlijk te overleggen. Wethouder Suijthof gaf ook aan dat de woorden die in de Stentor gebruikt als een ‘een kans en levert banen op’, het college hier niet achter te staat.

Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie brachten vervolgens een motie naar voren om daarmee de stem van Zeewolde over de komst van grootluchtvaartverkeer op Lelystad Airport te laten horen.

“De voordelen wegen niet op tegen de nadelen en het argument van werkgelegenheid is volledig achterhaald”.

In het debat werd ons vervolgens verweten ‘de kiezers te misleiden’ omdat dit de indruk zou wekken dat we de opening kunnen tegenhouden. Hiermee bleken dat de andere partijen al stelling hadden genomen om niet inhoudelijk in te willen gaan op de ‘voordelen wegen niet op tegen de nadelen’ als het gaat over vliegtuig geluid, stikstofuitstoot en fijn- en ultrafijn uitstoot.

Voor Zeewolde is dit een gemiste kans om een mening te geven over wat mogelijk over een aantal jaren ons dagelijks leven ingrijpend gaat beïnvloeden.

Evert Ekker,
Fractie woordvoerder over Lelystad Airport

De motie: 20220224.21A Motie vliegveld Lelystad_motie -LZ,CU

Het betoog: Betoog motie LA 24 febr 2022 

Voorgestelde geluidsituatie 2014

Hieronder de voorgestelde geluidsituatie zoals getoond in 2019.

Na wijziging Luchtruim structuur. De routes zijn niet aangepast. Door iets eerder te kunnen klimmen bij gebruik baan 23, mogelijk kans op iets minder geluid maar daardoor meer stikstof uitstoot.

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

4 + 0 = ?