Op 1 oktober gaan we weer ploggen in Zeewolde!

Leefbaar Zeewolde organiseert op 1 oktober het vierde plogging event in ons dorp. Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ reikt de lokale partij vuilniszaken uit en voorziet ploggers van een hesje en handschoenen.

Van 10.00-13.00 kunnen deelnemers zich aanmelden bij de stand die staat bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels. Deelnemers ontvangen een hesje, handschoenen en een vuilniszak om het vuil te verzamelen. Bij het inleveren van het verzamelde vuil wacht een kleine ludieke beloning. Diegene die de leukste selfie inlevert zal worden beloond met de ‘Ploggingprijs’. De selfie kan worden verstuurd naar [email protected], onder vermelding ‘selfie-plogging’.

Ook ‘Trash walking’

Plogging, een uit Zweden overgewaaid initiatief beoogt het ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ te combineren om zwerfafval te verzamelen in meegenomen vuilniszakken. Het is uiteraard niet noodzakelijk om te rennen, men kan ook in een ‘trash walking’ ritme wandelend het zwerfafval opruimen. Voorgaande jaren was het plogging event een groot succes en werd er ongeveer 300 kg zwerfafval verzameld.

Met deze actie hoopt Leefbaar Zeewolde dat ploggers een bijdrage kunnen leveren aan een ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’. Uit onderzoek blijkt dat zwerfafval een van de grootste ergernissen is. ‘Een schoon dorp is een prettig dorp’, beaamt Evert Ekker medeorganisator van het evenement. ‘We hopen dat mensen enthousiast worden om dergelijke schoonmaakacties met regelmaat te doen’.

Mocht u zin hebben om deel te nemen? Kom dan op zaterdag 1 oktober naar de stand van Leefbaar Zeewolde nabij de oversteekplaats van Albert Heijn.

Het belooft een mooi evenement te worden!!

Voor meer informatie: 0616782007.

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

1 + 6 = ?