Leefbaar Zeewolde blij dat Polderwijk afgebouwd kan worden

Leefbaar Zeewolde heeft tijdens de Raadsvergadering op donderdag 22 december samen met de Christen Unie met een ruime meerderheid voor het raadsvoorstel gestemd om twee agrarische bedrijfserven met de daarbij behorende stikstofrechten, aan te kopen.

De boerenerven werden aan de gemeente Zeewolde aangeboden en stonden al een tijd te koop. Met deze aankoop door de gemeente wordt de realisatie Trekkersveld IV en de Polderwijk gewaarborgd. Hiermee is voorkomen dat op korte termijn de woningbouw in Zeewolde geheel tot stilstand zou zijn gekomen.

Door een recente uitspraak van de Raad van State zijn voor het bouwen van woningen, bedrijven en voorzieningen stikstofrechten noodzakelijk. Deze stikstofrechten heeft de gemeente Zeewolde door de aankoop verkregen. Het dorp kan, zoals het er nu uitziet, de bouwplannen verder vorm gaan geven.

Het huidige grote  woningtekort vraagt om een snelle doorontwikkeling van de Polderwijk. Wat Leefbaar Zeewolde betreft wordt woonruimte in Zeewolde bij voorkeur met voorrang bestemd voor de huidige inwoners en de komende generaties.

Haast is geboden met de invoering van de zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding om onze jongeren een kans te bieden op de toch al overspannen woningmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leefbaar Zeewolde raadslid Evert Ekker via email: [email protected] 

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

3 + 2 = ?