Op 7 oktober gaan we weer ploggen in Zeewolde!

Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de 5e maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen. Met Plogging, een uit Zweden overgewaaid initiatief, wordt op speelse wijze het ‘plocka’ (pakken) en ‘joggen’ gecombineerd om zwerfafval te verzamelen in meegenomen afvalzakken. Het is uiteraard niet noodzakelijk om te rennen, men kan ook in wandeltempo het zwerfafval opruimen.

Op zaterdag 7 oktober kunnen deelnemers zich vanaf 10.00 tot 13.00 uur aanmelden bij de stand van Leefbaar Zeewolde die geplaatst is bij de oversteekplaats van Albert Heijn,
tegenover Juwelier Christoffels en Book Inn.

Bij het inleveren van het verzamelde afval is er een kleine verrassing voor de deelnemers.

Diegene die de leukste selfie maakt zal worden beloond met de ‘Ploggingprijs’. Selfies kunnen worden opgestuurd naar [email protected].

Een schoon dorp is een prettig dorp

Met deze actie hoopt Leefbaar Zeewolde dat ploggers een bijdrage kunnen leveren aan een ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’. Uit onderzoek blijkt dat zwerfafval als een van de grootste ergernissen wordt aangemerkt.
‘Een schoon dorp is een prettig dorp’, beaamt Els van Es medeorganisator van het evenement.
‘We hopen dat mensen enthousiast worden om dergelijke schoonmaakacties met regelmaat te doen’.

Mocht u zin hebben en willendeelnemen, kom dan zaterdag op 7 oktober naar de stand van Leefbaar Zeewolde. Het belooft een mooi evenement voor ons dorp te worden!!

Voor de web-pagina klik HIER

Voor meer informatie : 06 – 16782007

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

2 + 6 = ?

Contactgegevens

Egelpad 5
3892 VS, Zeewolde

Tel: 06 – 46 44 39 41

Bankrekeningnummer NL87RBRB8842136190 t.n.v. Leefbaar Zeewolde. Wij zijn als ANBI geregistreerd. Uw gift wordt zeer op prijs gesteld en is aftrekbaar van de belastingen.