Collegeprogramma: 53 plannen

collegeprogramma_2022-2026

 

Aan goede plannen geen gebrek in dit collegeprogramma! Te veel om op te noemen, maar toch in het kort een paar highlights…..

Ontmoetingsbos

We zijn blij dat we samen met de inwoners van Zeewolde aan de slag gaan met het realiseren van het Ontmoetingsbos. Dit om zo de recreatieve functie en de natuurbeleving van het bos te versterken. Het Ontmoetingsbos komt in het zogeheten G-gebied; het bos rond de begraafplaats en de manege.

1000 woningen

De intentie is om 1000 woningen gebouwd te hebben in 2026. Dat we daarbij ook zorgen voor maatwerk op het soort woningen, zodat er sneller woningen beschikbaar zijn waar de meeste behoefte aan is. Zo kunnen we bijvoorbeeld de jongeren uit Zeewolde hopelijk een beetje helpen om te kunnen blijven wonen in Zeewolde.

Participatie

Net als de raad, is ook het college aan de slag met participatie. De eerste stap is al gezet met het lanceren van de wijkwethouders.

Meermin

Belangrijk is dat de diverse activiteiten in de Meermin plaats kunnen vinden in een gebouw dat daar geschikt voor is. Want zoals de kwaliteit van de Meermin nu is, zo kan het echt niet langer. Dit duldt geen uitstel meer, er moet vaart worden gemaakt.

En natuurlijk er zijn nog veel meer goede plannen, maar alle 53 opgaven uit het collegeprogramma ‘Zeewolde in zijn kracht’ zijn te veel om te benoemen.

Prioriteiten stellen

Om uitvoering te geven aan al deze plannen kampt de gemeente Zeewolde helaas met een personeelstekort. Er zijn vacatures op ongeveer 10% van alle functies binnen de gemeente Zeewolde. Alles wordt in werking gesteld om dit personeelstekort binnen een redelijke termijn op te lossen maar dat is geen gemakkelijke opgave gezien het feit dat dit probleem ook landelijk speelt.

Dit laatste betekent mogelijk ook dat we niet alles van dit ambitieuze collegeprogramma kunnen uitvoeren. Het betekent prioriteiten stellen. Hierover gaan we, en blijven we, graag in gesprek met onze mede-raadsleden zodat we de juiste keuzes maken over wat als eerste moet worden opgepakt.

Lees hier het Coalitie akkoord met de CU-Zeewolde
Coalitieakkoord Zeewolde 2022-2026

Reageren of een vraag stellen? Stuur ons een bericht:

5 + 0 = ?